Des de 2003  Maria Lluïsa Maspoch és Catedràtica d’Universitat del Departament de Ciència i Enginyeria de Materials en la EEBE de la Universitat Politècnica de Catalunya i des de 2007 directora del Centre Català del Plàstic (www.upc.edu/ccp).

Maria Lluïsa té  experiència docent i investigadora de més de 30 anys centrada fonamentalment en el camp dels Materials Plàstics i Compostos. Tota la seva trajectòria investigadora l’ha desenvolupat en el camp de Ciència i Tecnologia de materials plàstics i compostos, estudiant la relació entre processament – estructura – propietats, bàsicament propietats mecàniques i comportament a fractura.  En els últims anys, s’he enfocat en la modificació de PLA mediantes diferents estratègies (preparació de nanocompuestos, extrusió reactiva i barrejat), per a això ha comptat (com IP) amb el finançament de 4 projectes del Pla Nacional (MAT).

És responsable del grup de recerca consolidat i reconegut per la Generalitat de Catalunya “Plàstics i compostos ecològics (e-PLACOM)”, que té com a objectiu general la reducció de la petjada de carboni de les peces de plàstic.