Director general de Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya des de 2018
Doctor en Filologia Clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), 1986
Llicenciat en Filologia Clàssica (UAB), 1983

Joan Gómez va dirigir l’ICAC des de l’octubre del 2013 fins al juliol del 2018. Nascut a Igualada el 1960, és doctor en Filologia Clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), professor titular de Filologia Llatina de la Universitat de Barcelona (UB) i catedràtic de Literatura Llatina a la UAB des del 2002.

Ha estat catedràtic de l’institut Torras i Bages (1983-1986). Ha fet estades de recerca predoctorals i postdoctorals a Alemanya, Itàlia i Bèlgica. Ha liderat més d’una trentena de projectes nacionals i internacionals i és autor d’una bibliografia de quasi 300 referències sobre codicologia llatina i manuscrits de còmput, literatura i epigrafia llatines, gastronomia romana, història de les idees i història i antropologia del vi a l’antiguitat.

Ha estat degà de la facultat de Filosofia i Lletres a la UAB i, també en aquesta universitat, vicerector de Doctorat i Formació Continuada, vicerector d’Investigació i vicerector de Política Econòmica i Planificació. Ha estat vicepresident del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC), membre fundador de la Comisión de Apelaciones d’ANECA i membre del plenari de la CNEAI.

És secretari de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) i com a membre de la seva junta directiva, integrant del Patronat i de la Comissió Delegada de la Institució CERCA. També és membre del grup de treball de la “Plataforma Coneixement Territori Innovació” (CTI) i de la redacció de l’Agenda per a la innovació i la competitivitat de Catalunya 2015-2020. Des del seu inici, és vocal de la Comissió d’Apel·lacions de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). Ha rebut la primera “Distinció per a la Promoció de la Recerca Universitària” de la Generalitat de Catalunya, l’any 2000.